perjantai 23. tammikuuta 2015

Talvi

Talven alussa ajattelin, miten tulen selviämään meidän toista talvea Mongoliassa. Täällä on kylmää, kuivaa ja paljon saasteita. Tänään on 23 tammikuuta, olemme jo voiton puolella. Ilman rukousta olisi tosi vaikea, kiitos Jeesus. Voin kiittää myös helposta ja lämmistä talvesta. Tänään oli vain -6 aurinkoineen. Ennen Joulua olin todella huolestunut ja varmaan joku minun kaveresitani voisi sanoa masentunut. Itse en halua käyttää tätä sanaa, koska ei siperialainen nainen voi olla masentunut. Siperiahan opettaa!!! Mummoni ja äitini opettivat minua aina olemaan optimistinen. Jos kaadut, niin nousee: sanoi mummoni. Joskus teki mieli huutaa ja olla vihainen, mutta en saanut olla sellainen, aina pitänyt olla vahva ja hymyillä. Diakissa kaikki opettajat sanoivat, että Marija aina hymyilee. Joskus haluaisin osata tuntea muitakin tunteita. Valitsen kuitenkin hymyn, ilon ja elämästä nauttimisen. Kun Mongoliassa on talvi, se tuo myös saasteita, jotka ärsyttävät minua ihan kamalasti. En vain jaksa niitä. En jaska laittaa ikkunoia kiinni, en jaksa istua kotona lapsien kanssa. Haluan ulos hengittämään.

Tänä talvena teimme kaiken eri tavalla. Ostimme lisää raikastimia, pidämme ilmapuhdistuslaitteita koko ajan päällä ja käymme maaseudulla usein. Rakastan avaruutta, vuoria ja tyhjyyttä. Tästä en voisi luopua ikänä. Vuorille on vain pakko päästä, mutta se ei kuitenkaan tarkoita, että kiipeän niihin. Neljän vuoden aikan olen synnyttänyt kolme lasta. Kärsivällisyys on kasvanyt, mutta kunto heikeni. Tällä hetkellä otin niskastani kiinni ja rupesin kuntoilemaan. Alku on hyvä.

Lapsien kanssa eri maassa oppi kyllä monia uusia asioita. En osaa piirtää, mutta se on vain pakollinen asia lapsien kanssa. Yksi tytöistämme on todella taiteellinen. Tällä hetkeellä hän käy jopa taidekoulussa. Kerran hän pyysi piirtämään linnan. Apua, ajattelin. Noooo...nyky ihmisenä avasin youtuben ja kirjoitin, how to drawa castle.Hetken kuluttua, piirsin youtuben avulla linnan. Helppo ja kätevä. Tänään ajattelin piirtää mummon ja vaarin, katsotaan minkälaisia hahmoja youtube opettaaa......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti