torstai 11. heinäkuuta 2013

Lähetystyö ei vaan innosta, mutta myös muuttaa ihmistä....

Lähetystyö ei pelkästään innosta, vaan myös muuttaa ihmisen olemusta ja persoona. Itsessäni huomasin paljon uusia asioita, jotka Suomessa ei ole tullut esille. Mongoliassa on paljon enemmän aikaa touhata erilaisia asioita kotona. Suomessa kaikki vapaa aika meni ystävien tapamiseen ja kerhossa käymiseen. Mongoliassa ei ole sellaisia asioita, ainakin vielä.

1. Mongoliassa uskalsin leikata tukan, menin vain kampaajalle ja sanoin, näin lyhyeksi. Suomessa en uskaltanut tehdä sitä. Jopa kaksi senttiä oli vaikea leikata. Mongoliassa on halu kokea uutta ja erilaista.

2. Rupesin harrastamaan kierrätystä. Toin valmiiksi Suomesta paljon kierrätysmateriaalia ja keräsin jo täällä jonkin verran. Yritän käyttää vain sitä, mitä löytyy kotona. Harvoin menen ostamaan. Se on todella hienoa miettiä, keksiä, antaa aivojen toimia kunnolla.Peitosta ja vanhasta verhosta tehty tyyny.Valokuva laatikkosta tehty korulaatikko, lisätty erivärinen paperi ja pitsi.
Avainlaatikko, tehty muropakkauksesta, väritetty.
Housut nukulle. Tehty vanhasta bodysta.


3. Mieheni kanssa ruvettiin kunnolla huolehtimaan hampaista. Pesun lisäksi ruvettiin käyttämään suuvettä ja kielenpuhdistajan. Täällä me mietimme ja huolehtimme paljon enemmän meidän terveydestä kuin Suomessa. Miksi? En tiedä....
Löysin kielipuhdistajan korealaisesta kaupasta. Anopin kanssa kävimme ostamassa Suomeen lahjaksi sukulaisille ja tietenkin omaankin kotiin. Kauppahyllyyn jätettiin vain yhden kappaleen roikkumaan :) Tässä muutamaa päivää sitten kävin katsomassa niitä lisää, mutta ei niitä enää ollut. Täällä Mongoliassa muutenkin pitää ostaa heti ja jos tykkää niin mahdollisimman paljon kerrallaan. Huomenna voi olla ei enää ole. Kerran löysin mustikkaa, otin kaiken, mitä oli pakastimessa. Sen jälkeen en ole enää nähnyt mustikkaa missään....

Kielipuhdistaja


4. Kauan sitten luin, että Englannin kuningatar pesee omat kasvot jääpaloilla. Hänen kasvojensä näyttävät todella nuorelta ja virkistävältä. Hän jopa ei käytä voidetta. En koskaan uskannut, että se voi tuntua niin hyvälle. Mongoliassa uskalsin kokea myös tämän. Joka aamu pesen kasvojani jääpalalla. Tuntuu todella ihanalta ja virkistävältä. Suositelen lämpimästi. Kerroin tästä kielikoulussa ja opettajani rupesi tekemään samaa :)

NAADAM

Tällä hetkellä Mongoliassa on kesäjuhla NAADAM. Sen aikana monet pitävät lomaa, monet lähtevät maaseudulle. Keskustassa, stadiumissa, maaseudulla on paljon tapahtumia. Stadiumissa on hevosenratsastusta, mongolialaista painia sekä jousiammunta. Keskustassa on taas konserttejä. Naadamin aikana syödään rasvaisia HUSHUUR piirakoita, joissa sisällä on vain lammaslihaa. Niitä syödään myös ihana tavallisina päivänäkin. Naadamin aikana on myös paljon alenuksia kaupoissa. Tämä juhla muistuttaa aika paljon suomalaista Juhannusta. 

Meidän Naadamin aikana meni leväten kotona. Esikoinen tuli kipeäksi ja me jäimme hänen kanssaan kotiin. Mieheni kävi keskustassa katsomassa, mitä kaikkea siellä tapahtuu ja samalla pääsi onnellisesti juuri avattuun KFC, minähän en syö kanaa....


Isin kanssa onnellisesti KFC:ssa.

 2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja kuulumisia taas! :)
    Siunausta sinne kauas! <3

    VastaaPoista
  2. Красивые вещи сделала! Рукодельница! Про чернику смешно написала :) Завтра обязательно попробую умыться льдом!

    VastaaPoista