sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tsagaan Sar

Tsagaan Sar on paikallinen Uusi Vuosi, joka vietetään tammikuun lopussa. Silloin tavataan perheitä, sukulaisia ja ystäviä. Syödään buutseja, perunasalattia ja paljon lihaa. Tultuessaan kylään terveditään emäntää ja istäntää ojentamalla käsiä ja antamalla rahaa lahjaksi. Kun vieraat lähtevät he saavat lahjoja emännältä, Kylässä ei viivytellään pitkään, vaan syödään, jutellaan ja sitten on aika lähteä.

Saimme myös nauttia tästä juhlasta paikallisten ystäviemme kanssa. Perjantaina kävimme Zuunmood kirkossa. Siellä tutustuimme isännän ja emännän lapsiin, jotka tulivat myös UB:sta tervehtimään vanhempiaan.Sielläkin saimme syödä buutseja ja juoda suolamaitoteetä, johon itse en ole vielä tottunut. Sitä mongolit  juovat tosi paljon. Minulle riittää yksi mukillinen, he taas kerkevät juoda sitä ainakin viisi mukillista.

Sunnuntaina saimme kutsun papin luokse syömään lisää buutseja. Oli taas kerran todella maukasta. Koko kirkkoväki istui ympyrässä nautiskelemassa muiden seurasta. Tunnin kuluttua lähdemme spontaanisesti toiseen perheen luokse, jossa taas jatkettiin syömistä ja juomista. Kuvia sieltä emme valitettavasti saaneet. 

Tytöt valmiit juhlaan.

Isäntä myös.
Tsagaan Sarin puvut

Juhlapöytä

Suolamaitotee

Juhlavieraat

1v tytöt

Pikku prinsessa

Kirkkosali hyvä leikkipaikka

Vuoria katsomassa

Olimme taas suuri nähtävys
Ihmetie ruuhkan aikana

Saasteet

Yksi sinne, toinen tänne

Pikku ruokakauppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti