tiistai 26. helmikuuta 2013

Muuttolinnut

Pieni muuttolintu muutti kerran Siperiasta Suomeen, vuosi oli 1996. Muutto oli helppo, koska olin pieni ja minusta oli vastuussa äiti ja isä. Yksi asia yhdistää kuitenkin kaksi nämä muuttoa, en tiennyt, enkä tiedä, mihin olen muuttamassa.

 Nyt tämä sama muuttolintu muuttaa asumaan Mongoliaan.  Lähtö on perjantaina. Äitinä on todella vaikea katsoa omaa esikoista, joka reagoi ikävästi muuttoon. Tavarat lähtee, hän huutaa perään EI EI :( Miten voi näin pienelle selittää, että muutamme pois? Sinulle tulee uusi koti, ja kaikki lelut tulee mukaan...oliko muilla kokemusta? Esikoinen ei ole kovin tyytyväinen muuttoon. Lapsille on niin tärkeä se on oma koti, turvallinen paikka. Tieto siitä, missä kaikki lelut on, missä on hänen sänkynsä ja tuolinsa. Odotan innolla, kun saan taas järjestää hänen huoneensa ja lapsille tulee turvallinen olo ja mukava koti :)

Olen paljon pohtinut, miten vietän ajan Mongoliassa? Onko siellä paikkoja, mihin mennä, onko siellä kivoja kahviloita? Onko siellä kerhoja tai paikkoja, missä äidit tapaavat? Yksi kaunis ja viisas nainen on neuvonut minulle, että kanattaa kotona järjestää esimerkiksi erikoisia leffailtoja, esimerkiksi laittaa kynttilät, peito syliin tai jotain muutaa....Jos ei ole mahdollisuutta mennä  mihinkään, niin pitää itse järjestää sen itse. En ole koskaan miettinyt sitä, mutta nyt on aikaa keksiä kaikkea uusia juttuja, miten voi viettää aikaa ja saada levättyä. Lapsiperheissä se on todella olenaista, muuten ei jaksa. Kertokaa lisää vinkkejä, miten voin viettää aikaa Mongoliassa...
1 kommentti:

  1. очень красивое сравнение с перелётной птицей! надеюсь, третий muutto будет в страну, которая тебе очень знакома и где тебя ждут обратно.

    VastaaPoista