sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ensimmäiset päivät

Perillä ollaaan. Matka lapsien kanssa meni suhteellisen hyvin. Turkish Airline oli aika hyvä lentoyhtiö, mainio ruoka ja kaikki oli aikataulussa. Voin suositella. Gutiana kyllä pelkäsi lentokoneen vessoja, ahtaus ja pahat äänet. Hän tarttui kiinni minun kaulastani, eikä suostunut vaihtaa vaippaa.

Ensimmäinen kauppareissu oli aika hauska, puolet tuotteista on venäläisiä, niitä on helppo ottaa, kun osaa lukea, mitä pakkauksessa on. Lihatuotteita saa todella huonosti, meni kauan valitsemisessa, lopuksi löysin nakkeja ja nugettia, se oli ainoa, mitä lapseni voi syödä. Kuulemaa pitää mennä lihakauppaan ja ostaa sieltä vain tuoretta lihaa. Juustoa emme vielä löytaneet, jogurtti kyllä löytyy, mutta vain pienissä pakkauksissa eli pitää ostaa niitä paljon :)
Kaksi kassia ostimme ja maksoimme niistä 168000 eli noin 90euroa.

Tänään yritimme ostaa pesukoneen, mutta sekin ei ollut helppoa. Ensin pitää tarkistaa, pystykö sen edes laittamaan meidän asuntoon, talo on vanha ja putkit ovat erilaiset. Huomenna olemme menossa tutustumaan toimistoväkeen ja he kuulemaa ymmärttävät paremmin putkista :) Pesula on kallis, yksi pesu maksaa 10 euroa, ei tämän kanssa pitkälle pääsee. Kahden lapset vaatteet täyttävät   puoli kotia.

Muutamaa sana vielä kaupasta. Ylättyin tosi paljon, että kaupasta saa todella paljon Avent tuotteita, mutta paikallisia lastentuotteita taas en löytänyt. Monissa tuotteissa e ole hintaa, eikä työntekijät tiedä sitä, kuka sitten tietää???

Nar eli aurinko paistaa oikeasti koko ajan, se todella piristää ja virkistää mieltä :) Olemmekin etelässä :)

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja kiva kun kirjoitat juuri noista normaaleista asioista, niin saa hyvän kuvan paikasta. Ihmettelen, että miten siellä on noin kallista, taitaa olla kalliimpaa kuin täällä. Aurinkoisia päiviä teille kaikille ja muskarissa teitä ainakin kaivataan.

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun kirjoitit. :) Sama ruokavalio täällä meillä. Nakit ja nuggetit. Ja lihakauppaan meidänkin tarttis mennä. Kanaakin ostettiin, mutta oli kauhean suolaista. Täällä myös tosi aurinkoista. Tänään oli -15, kun ulkoilimme. Mikä lämpötila siellä on?

    VastaaPoista
  3. 168000 - дорого звучит :).

    VastaaPoista