sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Viikonloppu

Eilin kävimme ottamassa perheenkuvan mongolialaisessa asuissa. Tulimme foto studioon ja odotimme, kun valokuvaaja vapauttuu. Saimme hienot puvut päälle, minä, Niko, Gutiana ja jopa Juliana. Vauvamme hymyili kovasti ja tykkäsi koko touhusta. Gutiana taas ei pysynyt paikalla ja otti koko ajan hatun pois. Hän ei muutenkaan tykkää, kun hänestä otetaan kuvia. Valokuvaaja halusi ottaa mahdollisimman täydellisen kuvan, tuli koko ajan korjailemaan meidän asentoa ja asuja. Niko sanoi hänelle ok ok ok ok ja yritti pitää Gutiana sylissä. Hauska oli ja tunnin kuluttua saimme upean kuvan. Yksi kuva maksoi vain 6000 eli 3 euroa.


                                                              
Sen jälkeen menimme etsimään ruokapaikkaa. Kaikki oli vielä kiinni, kello oli noin 12.00. Lopuksi löysimme ranskalaisen ravintolan. Paikka oli tyhjä ja niinpä saimme valloittaa koko ravintolan. Taaperon kanssa ei ole aina helppoa mennä ravintolaan, mutta hyvin pärjäsimme tälläkin kertaa.

Ravintolassa annetaan aina tälläisiä paperikääryleitä, joilla pyyhitään kasiä.

Julana viihtyi hyvin tälläkin kertaa, hän kyllä ei saa vielä maistaa hyvin ruokia.

Sunnuntaina kävimme katsomassa venäläistä juhlaa ( Maslinitsa), kevään juhlaa. Juhlan aikana voi maistaa venäläisiä lettuja, bliinejä erilaisineen täytteineen. Juhlaa vietettiin venäläisen kulttuurin talon pihassa. Juhlan aikana esiintyjät tanssivat ja näyttivät erilaisia esityksiä. Esiintyjinä oli kuitenkin enemmän mongolialaisia kuin venäläisiä. Päivä oli todella tulinen, niinpä noin 1,5 tunnin kuluttua päätimme mennä ukranalaiseen ravintolaan syömään bliineja.

NIko tilaisi suklaajäätelöä banaanin kanssa + bliinejä hillon kanssa. Lopuksi hän sai vaniljajäätelöä ilman banaaneja ja bliinit eivät koskaan tulleet. Me kyllä saimme bliinejä :) Huumorilla taas kerran mennä eteenpäin. Hyvän ruuan jälkeen menimme jatkamaan iltaa kansainväliseen kirkkoon. Siellä tutustuimme mukavan kanadalaisen pariskunnan kanssa, joiden kanssa haluaisimme perustaa raamattupiirin. Heillä on viisi tyttöä + meidän tytöt, eiköhän heistä tulisi kavereita :) Tälläinen hauska viikonloppu meillä, entäs teillä?

2 kommenttia:

  1. здорово, Лёша сегодня так расстраивался, что мы не отмечали масленицу. Я совсем про неё забыла, ведь очень весёлый праздник, тем более блины - это одно из двух мучных блюд, которые я умею готовить, грех - не праздновать :)

    VastaaPoista
  2. Tulipa upea kuva :) kiva lukea teidän kokemuksistanne täältä! Raija

    VastaaPoista